Sants-Montjuïc estrena la renovada plaça de Joan Pelegrí

03 octubre, 2017

La reurbanització ha convertit la plaça en un espai més accessible i més agradable gràcies a la incorporació d’arbrat, zones d’estada i d’ombra, jocs infantils i mobiliari urbà.

A més, s’ha instal·lat una estructura metàl·lica des de l’edicle sud-est i cap al nord que genera un límit visual de la plaça i que és un record a l’antiga fàbrica metal·lúrgica que hi havia a l’àmbit.

La plaça de Joan Pelegrí del barri d’Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc, estrena nova imatge. L’Ajuntament ha finalitzat les obres de millora per a aquest àmbit, que han permès reconfigurar-lo per fer-lo més accessible gràcies a la incorporació d’arbrat, zones d’estada i d’ombra, jocs infantils i mobiliari urbà.

El projecte ha donat pas a un espai públic de més qualitat per al gaudi dels veïns i veïnes. A més, la remodelació recull les demandes del procés participatiu dut a terme amb el veïnat per fer una plaça més verda i ampliar i millorar el verd urbà.

Així, l’antiga superfície diàfana de la plaça ha deixat enrere el seu aspecte buit i s’ha omplert amb una sèrie d’elements, entre ells nova vegetació, jocs infantils, zones d’estada i d’ombra i més serveis. A més, amb la voluntat de recordar la història de l’indret i l’antiga fàbrica metal·lúrgica que va haver-hi, des de l’edicle sud-est i cap al nord s’ha col·locat un esquelet metàl·lic que abraça l’espai amb l’objectiu de generar un límit visual de la plaça i que, alhora, serveix de suport d’elements annexos.

També s’han reparat i modificat les rampes i escales existents per millorar l’accessibilitat de l’àmbit. I s’ha millorat l’enllumenat existent amb la substitució dels projectors actuals per d’altres de nous equipats amb lluminàries led, a més de col·locar noves lluminàries a les columnes de tipus prim existents.

La incorporació de vegetació configura un fons escènic vegetal des del sud de la plaça. S’ha plantat nou arbrat de port petit i s’han col·locat jardineres amb plantes arbustives. A més, s’ha instal·lat la xarxa de reg necessària, i s’han fet reparacions i ajustos a la xarxa de drenatge existent.

Tota l’actuació s’ha realitzat sobre una superfície total de 3.384 metres quadrats, i es garanteix l’accés a l’aparcament soterrat, a un edifici d’habitatges situat al costat est i al supermercat existent.