Ja funciona el nou aparcament de la Gardunya

26 setembre, 2013

L’aparcament de la Gardunya ha de donar servei als treballadors i clients del Mercat de la Boqueria, així com als veïns i treballadors de la zona. La nova instal·lació compta amb una rampa d’entrada al carrer Floristes de la Rambla, que recull els vehicles provinents del carrer del Carme i, d’altra banda, amb una rampa de sortida que dona al carrer Hospital. A més, els usuaris disposen de quatre punts d’accés amb escales i ascensors, totalment adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Dos d’aquests nuclis són al carrer Jerusalem, al costat de la façana posterior de la Boqueria, un altre al carrer Floristes de les Rambles, a prop del carrer del Carme, i per últim, un altre a la pròpia plaça de la Gardunya.
1.474 places d’aparcament públic al Raval
Amb aquesta inauguració, s’eleva a 1.474 el total de places d’aparcament soterrani al barri del Raval, sumant-hi les de l’aparcament de la plaça dels Àngels (514), els de l’Illa del Raval (228) i els del pàrquing situat a Paral·lel (290). Els usuaris podran gaudir de les modalitats d’abonament de que disposa B:SM: completa (24h), horari diürn, horari nocturn i productes de rotació com les targetes de prepagament (de 25h, 50h, i 100h) i els vals horaris pels comerços de l’entorn.
Les obres van iniciar-se al setembre de 2010 i s’han allargat fins ara degut a la pròpia magnitud de la obra, ja que era necessari fer-la en dues fases. A més, en el transcurs de les obres han aparegut restes arqueològiques de diferents èpoques com la prehistòrica, la romana i la medieval. La primera fase del projecte va contemplar l’execució de l’estructura del costat mar de la plaça, i habilitar així la zona nord per a la càrrega i descàrrega del mercat. Posteriorment, es va traslladar l’estructura de càrrega i descàrrega a la coberta ja construïda, per poder concloure les feines de construcció de la segona estructura, a la banda de muntanya, i la instal·lació i acabats de l’interior de l’aparcament.
Amb l’entrada en servei de l’aparcament acaba la primera fase del projecte, dirigit per PCG Arquitectura e Ingeniería” amb l’empresa constructora UTE, constituïda per Dragados i el Grup Tau Icesa. Les obres, però, continuaran fins l’any vinent per completar la plataforma logística del Mercat de la Boqueria, al primer nivell del soterrani, així com l’ampliació dels magatzems. Abans de l’inici de les obres, la Plaça de la Gardunya constituïa la zona de càrrega i descàrrega del mercat, i un dels condicionants del projecte era, com s’ha realitzat finalment, mantenir un espai que permetés l’abastiment al mercat durant les obres.