Comencen les obres prèvies del nou Complex Esportiu Municipal Camp del Ferro

19 setembre, 2017

Aquest setembre comencen les obres prèvies que faran realitat el nou Complex Esportiu Municipal Camp del Ferro a finals de l’estiu de 2019. Es farà l’enderroc de les piscines municipals descobertes del Centre Esportiu Municipal Sant Andreu i es preveu que duri dos mesos.

També s’enderrocaran algunes dependències de l’Escola Llotja, es reubicarà també una estació transformadora d’Endesa, i es traslladarà un col·lector d’aigües. El solar resultant passarà a formar part de l’espai que ha d’ocupar el poliesportiu.

En el proper mandat es preveu la construcció de les noves piscines d’estiu i la millora del conjunt d’instal·lacions del CEM Sant Andreu.

 

El nou poliesportiu de Camp del Ferro

El nou poliesportiu Camp del Ferro es construirà a la parcel·la ubicada al carrer Pare Manyanet, 40. En concret, l’equipament comptarà amb una superfície construïda de 7.273m2 i una capacitat per a 800 espectadors.

Disposarà de tres pistes poliesportives per a la pràctica de bàsquet, futbol, hoquei sobre patins o patinatge artístic, entre altres esports. L’equipament també acollirà diverses entitats del districte, entre les quals el Club Patí Congrés i l’Associació Esportiva Sant Andreu, que també han participat en el procés per plantejar les necessitats que requeria el projecte.

L’equipament estarà dotat de vestidors, els magatzems necessaris per al material esportiu, graderies, un vestíbul i sales per a l’escalfament.

El projecte preveu soterrar parcialment una part important del complex poliesportiu assegurant, a través de diferents mecanismes arquitectònics, una bona ventilació i il·luminació naturals, així com els sistemes reglamentaris i còmodes d’evacuació i d’accés.

Aquest soterrament parcial permetrà reduir l’impacte visual de l’edifici en l’entorn i, alhora, guanyar espai públic urbà al voltant de l’equipament. El disseny permetrà l’eixamplament de la vorera i la creació d’una plaça exterior en la zona d’accés.