Comencen les obres dels túnels viaris a la Plaça de les Glòries

27 abril, 2015

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres d’execució dels pous d’atac dels túnels viaris de la plaça de les Glòries, entre els carrers Badajoz i Castillejos, després que durant les darreres setmanes l’empresa municipal, BIMSA, i la UTE adjudicatària de l’obra, formada per Romero Gamero, SAU%2BBenito Arnó e Hijos, SAU%2BCopisa Constructora Pirenaica, SA i COMSA, SAU, hagin estat executant treballs previs.

En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona està prenent totes les mesures de seguretat per a l’execució d’aquesta complexa obra i està duent a terme una campanya per avaluar l’estat estructural dels edificis i informar a les comunitats de veïns de les mesures d’auscultació que es faran de manera preventiva als edificis de l’entorn.

Les obres que ara comencen permetran executar els túnels entre els carrers Castillejos-Badajoz, de 508 metres de longitud, amb boques al c/Castillejos i a meitat de l’illa Badajoz- Ciutat de Granada. Es tracta d’uns túnels urbans -dos tubs independents unidireccionals, amb tres carrils per sentit, que s’executaran en un termini previst de dos anys. Els túnels, que seguiran la traça de la Gran Via, arribaran a una profunditat màxima de 25 metres sota la rasant de la plaça, ja que hi ha diversos serveis i infraestructures en el subsòl. Entre d’altres, els túnels passaran per sota dels 4 túnels existents: L1 Metro, R1 línia de Maçanet -Massanes, R3 /R4 (línies de Manresa i Puigcerdà) i la línia d’Estació de França-Sants.Amb motiu de l’inici de les obres dels túnels viaris a la plaça de les Glòries i com a qualsevol obra d’excavació, l’Ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, està duent a terme unes inspeccions prèvies als edificis de l’entorn per a garantir la màxima seguretat de l’obra. Les inspeccions van començar a finals de març i es fan sobre uns 45 edificis (uns 850 habitatges aproximadament). Més informació.