Comencen les obres dels nous eixos verds i places de l’Eixample

17 agost, 2022

Una de les transformacions més significatives és la que viurà l’Eixample amb la creació de quatre nous eixos verds i quatre places. Es converteixen en eixos verds part dels carrers Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona. Les quatre places es trobaran a les interseccions d’aquests eixos i també a la de Consell de Cent amb Enric Granados. Amb aquesta actuació es guanyen 6 hectàrees d’espai per als vianants i es multiplica per 12 el verd urbà.

El nou disseny està pensat per fer vida al carrer, prioritzant la salut i el benestar dels veïns i veïnes. Hi haurà una plataforma única on desapareixerà l’asfalt, que es substituirà per paviment de panot i granit, una mesura que, en plena emergència climàtica, esdevé imprescindible per rebaixar la temperatura dels carrers i que no s’hi generin illes de calor. S’hi renovarà la il·luminació amb un enllumenat pensat per a les persones. També s’hi creen noves zones d’estada, plantant-hi més de 400 arbres i extenses zones de vegetació. Als encreuaments, on ara només hi ha espai per als cotxes, hi hauran places i placetes amb espais de joc infantil i mobiliari per descansar. Aquesta actuació tindrà una durada prevista de 8 mesos i mig.

Grans espais dedicats al veïnat, amb zones d’estada, jocs infantils i mobiliari urbà, on el verd serà el protagonista. Així seran els nous eixos verds i places de l’Eixample.

Els carrers de Consell de Cent, Rocafort, Comte Borrell i Girona canviaran completament el seu aspecte: els vehicles desapareixeran per donar pas a llocs plens de vida. A més, a la confluència de Consell de Cent amb Rocafort, Comte Borrell, Enric Granados i Girona sorgiran quatre grans noves places -d’uns 2.000 metres quadrats cada una- plenes d’arbres i nous espais ciutadans. Els projectes definitius es basen en els guanyadors dels concursos d’idees convocats l’any 2020 i segueixen el model d’eix verd que es va redactar l’any 2021.